Samtalsterapi - När och för vem?

Är du osäker på om terapi är för dig? Behovet av terapi kan se olika ut och anledningarna kan vara många. Ofta handlar det om att vi kommer till vad som känns som ett stopp i livet; livskris, skilsmässa, förlusten av en närstående eller arbetslöshet. Men det kan också vara så att lusten och glädjen inte längre finns där och trots att vi försökt har vi inte lyckats komma vidare. Kanske handlar det då om händelser tidigare i livet som fått oss att skapa mönster vi inte själva längre ser eller kan ta oss ur. Vi behöver då titta lite djupare in i oss själva för att få fatt i det som är svårt att nå på egen hand, och det är då terapi är en hjälp att reda ut hur det ser ut för just dig.

Med samtalet som grund hjälps vi åt att utforska vad som fört dig till den plats du befinner dig och hitta vägen framåt mot det mål du önskar. Allt hänger ihop; kropp, själ, känslor och intellekt, och det är först när du förstår vad just du behöver för att må bra som du kan känna harmoni i livet.

En kris i livet är inget vi ser fram emot men genom att välja att möta och arbeta igenom det som är, utvecklas vi och växer som individer - en ovärderlig skatt att bära med sig framåt i livet! Som Psykosyntesterapeut är jag följeslagare på din resa och de olika stegen på vägen. Det finns inget rätt och fel, det som finns är vad som är rätt för just dig - och det hjälps vi åt att tillsammans plocka fram.