Att gå i terapi

Att gå i terapi handlar om att vilja må bra! Har du inte tidigare varit i kontakt med terapi kan det ibland kännas främmande och kanske till och med lite skrämmande att ta första steget. Det är inte så konstigt; vi är programmerade att hålla oss borta från det som eventuellt kan göra ont och bygger upp rädslor kring vad som kan hända om vi börjar gräva i vårt inre. Men att ibland känna smärta och titta närmare på vad det handlar om är inget farligt - tvärtom!

Jag gör gärna liknelsen med t.ex. massage; Ibland har vi ont i kroppen och går till massören för att må bättre. Har vi ont från början gör det extra ont när massören trycker på de ömma punkterna i kroppen, men det är tillfälligt - målet är att arbeta vidare till det känns bra. Ibland känner vi bara att kroppen behöver tas om hand och få extra påfyllning, ett besök hos massören blir då en behaglig upplevelse som snabbt ger ökat välbefinnande. Båda alternativen är sanna även för terapi; ibland har jag ont i själen och då kan det smärta när jag är hos terapeuten och fördjupar min förståelse kring vad jag känner. Ibland går jag dit utan att söka svar på de stora frågorna utan helt enkelt få hjälp till större välbefinnande i livet. I båda fallen är målet detsamma - att må bättre och känna harmoni i livet.

Många vill veta "Hur lång tid tar det"?. Svaret på frågan är "Det är individuellt". Beroende på vad du kommer med, var du befinner dig och vart du vill nå tar det olika lång tid. Det viktiga är att tillåta den rytm och det utrymme som just du behöver. I terapi finns inga rätt och fel, inget är för lätt eller för svårt, här finns inget dömande eller "så borde det vara".

Här finns utrymme för allt - oavsett hur svårt det kan kännas att dela med sig av det innersta och ibland väl gömda. Och framförallt - du är inte ensam! Med nyfikenhet, empati och värme använder vi olika verktyg för att hjälpa dig framåt.